Martelarenlaan 1
9200 Grembergen-Dendermonde
CONSULTATIES ENKEL NA AFSPRAAK
Tel. 052/21 40 75

Dierenartsenpraktijk Malfliet

Kleine huisdieren

THEMA VAN DE MAAND


REIZEN MET UW DIER DEZE ZOMERGa je deze zomer samen met je viervoeter op reis? Dan helpen wij je graag bij de nodige voorbereidingen zodat je zorgeloos kunt genieten van een ontspannen vakantie samen met je dier!

Er zijn enkele wettelijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden als uw dier (zowel hond als kat) mee op vakantie gaat:

  • Chip
  • Europees paspoort
  • Vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) à minstens 3 weken voor vertrek!

Let op: voor bepaalde landen zijn er extra voorzorgsmaatregelen nodig (vb. bloedtest voor antistoffen, verplichte ontworming,…). U kan ons het land van bestemming doorbellen en dan zorgen wij graag voor de nodige informatie.


Daarnaast raden wij het volgende ten zeerste aan:


Behandeling tegen teken

Teken kunnen, zowel in België maar nog meer in zuidelijk gelegen landen, ernstige ziekten overbrengen. Daarom is preventief behandelen met een tekenwerend middel van essentieel belang.

Teken, die toch nog zouden aanhechten, kunt u het best zo snel mogelijk verwijderen met een tekentang. Vermijd ook zo veel mogelijk gebieden waar teken zich in grote aantallen bevinden, zoals hoog gras.


Behandeling tegen specifieke parasieten in het buitenland

Naast vlooien zijn er nog tal van andere kleine beestjes (muggen, zandvliegen,…) die uw dier parten kunnen spelen, voornamelijk in de zuidelijke landen. Het is dan ook sterk aan te raden om uw hond of kat voor de reis hiertegen te beschermen met de juiste middelen.


Behandeling tegen wormen

Naast de maagdarmwormen kunnen ook de hart- en longworm voor problemen zorgen bij uw dier.

Hartworm wordt overgedragen via muggen, welke voorkomen in de meer zuidelijk gelegen landen. Longworm wordt overgedragen via slakken. Deze komen zowel in België als in het buitenland voor. Wij kunnen voor uw dier een individueel behandelingsschema opstellen passend aan de duur van uw reis ter preventie van hart- en longworm.Onze EHBO-reiskit

Wij helpen u ook graag met het samenstellen van een voor uw dier samengestelde reiskit. Deze kunt u bij ons op maat laten maken. Deze reiskit kan onder andere de volgende zaken bevatten: middelen voor wondverzorging, een tekentang, tabletten tegen reisziekte, ontvlooiing/ontworming, enzovoort …

Bij de EHBO-kit krijgt u steeds een gratis vakantiegids en checklist mee, een opplooibaar drink- en eetbakje en een staaltje shampoo.WIJ WENSEN ALLE BAASJES EN HUN DIERTJES EEN DEUGDDOENDE EN ONTSPANNENDE VAKANTIE TOE! VEEL PLEZIER SAMEN!